Ja, er is er weer ééntje. Een ‘mislukte terroristische aanslag’. Heel de wereld op zijn kop, het parlement reageert met een spoeddebat en de held (die hier wellicht financieel garen bij spint) is op alle kanalen. Gelukkig worden er direct goede maatregelen genomen en wordt de wereld weer een stukje veiliger (en debieler).

Laten we ons niet gek maken. Laten we ook een kritisch zijn op al die flauwekul. Ben al een tijdje geabonneerd op Bruce Schneier’s weblog. Daar is ook wat te vinden, vooral deze is interessant (de TSA = transport security agency, verantwoordelijk voor alle veiligheidsmaatregelen op vliegvelden in de VS; als ik Schneier mag geloven, zijn ze niet zo heel erg intelligent en vooral bezig met “movie plot threats”). Inderdaad, de aanslag is helemaal niet mislukt. De Westerse wereld is weer in zijn geheel gekidnapt door eenzijdige berichtgeving en bangmakerij.

Ik doe er in ieder geval niet aan mee.

Update: Bruce Schneier heeft een heel stuk specifiek over deze ‘aanval’ en de resulterende middelen die onze overheden hebben ingesteld: http://www.schneier.com/crypto-gram-1001.html#1.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.