Bureacratie en maffe regeltjes bij de KNVB

Poe poe, dat was me gisteren het wedstrijdje wel. Verloren, okee. Maar dat zijn we inmiddels wel gewend. Nee, dan de scheidsrechter. Ik zal hier geen verhaal geven dat ie niet kon fluiten, want dat kon ie wel. Maar jeemig de peemig want nam die man zijn werk serieus. En dan te bedenken dat wij dus 5e klasse zaalvoetbal amateurs zijn. 5e klasse hoor ik je denken, is dat laag? Nou, ik zal het zo zeggen: we kunnen niet degraderen. Dat is dus laag. Daarom begrijp ik ook werkelijk niet dat de KNVB het zo ontzettend nodig vind om allerlei vreemde regels ook hier toe te passen. Zoals bijvoorbeeld het geheel en correct invullen van een wedstrijdformulier, met clubcodes, spelerscodes, zaalcode, etc. Waar vervolgens niets mee gedaan wordt, want zeg nou zelf, wie is er nou geinteresseerd in de uitslag van Veloc 2 tegen Bierteam 3? Juist ja, helemaal niemand. Bovendien hebben ze die informatie al in hun databaseje staan. Automatisering met een kleine K dus. Daarop komt dan nog dat als je het fout doet, je een boete kan krijgen. Een boete! En dat terwijl we alleen maar een potje willen voetballen.

Maar we waren bij de scheidsrechter. We hadden niet de mogelijkheid in te lopen voor de wedstrijd. Nu kun je zeggen dat is toch niet nodig op dat niveau, nou dus wel. Vooral tegen blessures; als ik niet inloop, breek ik gewoon mijn enkels af. En da’s rot. Wij dus na de wedstrijd ’s richtings scheids. Dat we een klacht hadden. Zijn repliek? “Dat is jullie probleem.” En dat terwijl hij het er wel mee eens is. Dus wij willen een klacht indienen via hem bij de KNVB (hij is er immers van). Weer zo’n mooi antwoord: “Dat doe ik niet, want dat heeft geen zin”. De KNVB zegt dus ZELF dat klachten indienen geen zin heeft. Nou vraag ik je. En dat terwijl zo’n bond er toch voor de sporters zelf is en niet voor de bobo’s…. (neem hier even de tijd voor en denk er eens over na). Maar ja, helaas is er geen keus, want de KNVB is de enige voetbalbond die Nederland rijk (arm?) is en als je gewoon een potje wilt voetballen zit er dus niks anders op. Wat tot gevolg heeft dat we ons spelletje er maar niet door laten bederven en de formuliertjes netjes invullen. Alleen af en toe je eigen opwinden over dit soort dingen is wel fijn.

In other news: niet veel. Ben weer een stpaje verder in mijn afstudeerproject. Wat extra keuzevakken en formuliertjes ingevuld. Straks ga ik het nog leuk vinden ;-).

Categorieën: Opinie

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.