Een beetje rustig is het wel. Er gebeurt niet zoveel de laatste tijd. Jaaa, we hadden de gestoorde zaak van een lerares in Soedan die het toestond dat haar leerlingen een teddybeer een algemeen gebruikte jongensnaam liet geven. (Ik zit er nog over te denken om er van die (!) uitroeptekentjes bij te zetten, maar bij zoveel van die tekentjes wordt de tekst een beetje onleesbaar.)

Dan is er nog het stilzwijgen, wegzwijgen of negeren meneer Wilders. Daarvan kan ik alleen zeggen: Pauw & Witteman, Knevel & die andere, heb eens ballen en nodig die gast uit. Nee, dat durven we niet, want we nodigen alleen mensen uit waar we het mee eens zijn. Of niet helemaal, maar dan kunnen we lekker gaan keuvelen over elkaars salaris of elkaar lekker woorden in de mond leggen. Want een goed discussie/interview programma is er al lang niet meer op de buis. Eéntje met inhoud, ééntje waarbij de gasten serieus genomen worden en waar de journalist kritische vragen durft te stellen.

Laatst betrapte ik me nog op de gedachte dat Jensen toch een best goede interviewer is. Nu kan dat betekenen dat dat echt zo is, maar het kan ook een teken zijn van de schraalheid van de Nederlandse teevee. Laten we het maar op het eerste houden. Dan ziet het er allemaal niet zo slecht uit. Nu heb ik dat nieuwe kanaal nog niet gezien (Casema lijkt onze digitale tuner maar niet normaal te kunnen instellen, waardoor deze steeds maar twee dagen werkt.), dus daar kan ik nog geen oordeel over vellen, maar nu ik eens over de website heen browse, lijkt het me niet zo boeiend.Theodoor Holman waar niemand van gehoord had totdat hij ineens “boezemvriend van Theo van Gogh” was. En dan zie ik nog wat schertsfiguren als Frits Barend, Joost Eerdmans en Kay van der Linden. Het feit dat interviews van Theo van Gogh (wat mij betreft was “een pittig gesprek” één van de beste programma’s op de Nederlandse teevee ooit) worden herhaald, zeggen impliciet wel iets over de kwaliteit van de nieuwe interviews.

In other news: extince, de enige échte Nederlandse rapper (vooruit… Osdorp Posse doet ook nog mee) heeft een nieuwe plaat uit. Er is nog hoop.

Categorieën: Opinie

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.