r0802pelopauto0319-538574Veel van jullie zullen wel een auto huren. Da’s namelijk een hele goede manier om je te verplaatsen in Griekenland. Je bent vrij en je kan simpel overal heen waar je wilt. Maar, autorijden in Griekenland is wel een tikkie anders dan in Nederland. Nederlanders zijn namelijk Heel Nette Chauffeurs (echt waar Bart? Ja. Echt waar.).

Zo hebben Grieken schijt aan snelheidsregels en belijning op de (snel)weg. En je kan een vluchtstrook heel goed gebruiken om rechts in te halen. En de claxon zit er niet voor niks op. Net als het groot licht om mee te knipperen. Al met al is de vuistregel dat je “gewoon rijdt”. Langzaam verkeer gaat dus netjes opzij, op de vluchtstrook, zodat sneller verkeer erlangs kan. Tip is dat je daar toch wel aan meedoet. Als er iemand achter je hangt te douwen, gewoon netjes aan de kant gaan (die weg is wél breed genoeg) en die knakker er langs laten.

Er zijn natuurlijk ook goede zaken. Er liggen een aantal behoorlijke tolwegen. Zo is er de Attiki Odos (Αττικι Οδὸς), die van Athene naar Korinthe loopt (wellicht verder, maar dat stuk is vooral van belang). Tol op dat stuk is €2,80. Drie stroken breed, weinig gaten, lekker rijden dus. Een ander goed punt is dat in de stad niemand echt hard rijdt (kan ook niet). Je staat dus snel stil en mocht je iets raken, iets het maar een krasje.

Dus, laat die achteruitkijkspiegel maar voor wat ie is, rijdt voorzichtig en καλό ταξίδι (goede reis).


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.