2003_0308_182556aaWel, de laatste fase in ingegaan. De kaarten zijn gedrukt en gaan morgen op de bus. Veel mensen hebben al geboekt en we zijn druk geweest met allerlei dingen regelen. Bandje, eten, drinken, officiële zaken. Krista is nog in Griekenland voor de laatste hand.

Zelf zijn we vorige week naar de bruiloft van een nicht van Krista geweest (Lina) en heb ik dus met eigen ogen gezien hoe het zich allemaal in zijn werk gaat. Eerst komen de eerste gasten richting kerk, halfuurtje voor het begint ongeveer. Na een tijdje komt dan de bruidegom die op zijn  “gemakje” staat te wachten op de bruid. Die komt dan met luid getoeter aanrijden en loopt over een witte loper naar de bruidegom. En dan kan het beginnen! De hele bups gaat de kerk in. Bruidspaar gaat voor het altaar staan, met ouders, broers en zussen ernaast. De getuige staat erachter. In het geval van deze trouwerij was het behoorlijk chaotisch. Mensen bleven staan, zaten te ouwehoeren, kinderen renden rond. Niet echt allemaal vroom in de bankjes dus.

De ceremonie zelf duurt kort (halfuurtje ofzo) en is nergens saai. Er gebeurt continu iets: kroontjes worden opgezet, de bijbel gekust, rondom het altaar lopen en natuurlijk het nodige gebabbel en gezang van de priester(s). Als je dat allemaal nog nooit gezien hebt, is dat dus wel interessant. Het paar bleef ook eerbiedig naar beneden kijken. Ben benieuwd hoe het ons af zal gaan.

Aan het einde van de ceremonie wordt er natuurlijk met rijst gegooid/gesmeten en worden de trouwsnoepjes uitgedeeld. En dan allemaal in de taxiautobusfiets en naar het feest. En daar wordt dan volop gegeten, gedronken en gedanst (ja, neem maar even een paar Griekse volksdanslessen).

Als je het zo bekijkt, is er allemaal niet zo heel veel bijzonders aan ;-).


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.