Trouwen in Griekenland doe je in de kerk. Het was voor ons wel een klein probleempje, aangezien we allebei niet gelovig zijn, en ook niet naar de kerk gaan. Maar, en Krista bleek 100% gelijk te krijgen, in Griekenland trouw je in de kerk. Zelf was ik er wel over eens, want het is toch een bijzonder iets.

Maar, tijdens onze zoektocht naar een geschikte kerk, kwamen we toch wel wat hobbeltjes tegen. Zo kan er niemand deelnemen aan de ceremonie, die niet Grieks-orthodox gedoopt is. Ook zal de ceremonie in de Grieks zijn (dat is dus dertig minuten naar onduidelijk gebrabbel luisteren). We vonden wel een priester/kerk die in het Engels kon preken, maar die was al bezet op 5 september.

De tweede kerk die we in Loutraki bezochten, was beschikbaar en binnen 2 minuten was de zaak bezegeld. De priester noteerde het in zijn agenda, er waren wat vragen heen en weer (vooral van Krista en haar tante) en na het handenschudden stonden we weer buiten.

Het gedoe, vooral de Gekke Kerkregels, deden ons echter wel toch eventjes kijken bij het stadhuis. En daar bleek Krista, zoals ik al zei, gelijk te hebben. Die optie is als volgt: a) de ceremonie duurt twee (!) minuten, b) het kan alleen in het stadhuis, dus geen mooie romantische plekjes en c) het kan alleen op dinsdagochtend. Niet echt een optie dus.

Vandaar: de kerk.

Een korte zoektocht op YouTube, levert wel een filmpje op met een ceremonie:

httpv://www.youtube.com/watch?v=tmGtNcrJXeY


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.