loutraki02De meesten zullen vliegen op het vliegveld van Athene, Eleftherios Venizelos genaamd. Wij vliegen altijd met Brussels Airlines, die vliegt bijna dagelijks direct vanaf Brussel. Maar, dat is “the easy part”. Dan moet je nog naar Loutraki. En dat is niet zo simpel als het lijkt.

Vanaf het vliegveld zijn er tal van mogelijkheden om in het centrum te komen: de metro, de bus, een taxi (taxi’s zijn niet zo duur als in Nederland). (update: taxi’s zijn inderdaad niet zo duur, maar de taxi van het vliegveld naar de stad kost 50 euro. Dan kun je beter de bus nemen.) In het centrum (κέντρο in het Grieks) is de volgende plaats misschien handig: Larrisa Station (Σταθμός Λαρίσης), het centraal station van Athene. Er is nog een treinverbinding recht van het vliegveld, de proastiakos. Vooralsnog is de site alleen in het Grieks en lijkt ie niet naar Loutraki te rijden, maar wel naar Corinthe, en dat is toch best wel in de buurt.

Wat googlen levert op dat er een trein rijdt, maar we vinden die lijn niet terug op de officiële site van de Griekse spoorwegen (wel op de site van Piraeus). Er zijn ook interegionale bussen. Natuurlijk is de makkelijkste manier, een auto te huren, maar dat is natuurlijk wel een tikkie duurder (een treinkaartje Athene – Loutraki kost €3,50). Dan is er nog de mogelijkheid om in Piraeus een boot te nemen.

Lonely Planet heeft nog een berg informatie, heb je misschien ook nog wel wat aan. Houd verder deze site in de gaten, want zo gauw als wij info hebben, zetten we die online.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.