Vliegen

brussels_airlines_oo-ssg1-300x199De snelste en toch wel makkelijkste manier om in Griekenland te komen, is vliegen. En de makkelijkste manier om een ticket te vinden is gebruik te maken van verschillende websites op Internet.

Zelf heb ik een klein onderzoekje gedaan, en heb ik gevonden:

  • Vliegen vanaf Amsterdam kan, maar is duur of (heel erg) om.
  • Vliegen vanaf Brussel is het goedkoopst en een directe vlucht (nadeel is dat de treinverbinding niet optimaal is)
  • Tja, wij vliegen altijd met Brussels Airlines, die vliegt tegen behoorlijke prijzen (230 euro retour p.p. ofzo) en ook bijna elke dag.
  • Je auto parkeren in Brussel kost zo’n 100 euro per week.
  • Met de trein naar Brussel is aardig te doen, maar niet als je ’s morgens vliegt. Dan moet je een nachtje in Brussel slapen.

Uodate van Gijs kreeg ik nog twee tips binnen:

  • www.kayak.com – wel een Amerikaanse site, dus zorg ervoor dat je ‘m op euro’s zet,
  • www.expedia.nl – ook wel een bekende. Kun je meteen ook een hotel boeken, maar daarover komt nog meer info (we zijn in onderhandeling ;-)).

Rijden

th_cbs2008018876Met de auto dan. Is op zich best aardig te doen, als je naar Ancona in Italië rijdt. Daar neem je dan de boot naar Patras en dan is het nog een uurtje of twee naar Loutraki. Rijden naar Ancona doe je in een dag of twee (een nachtje slapen in Zwitserland). Voordelen zijn natuurlijk dat je een mooie tocht hebt gehad, een leuke cruise en dat je een auto ter plaatse hebt.

Varen

minoanlinesKan ook, maar niemand gaat dat doen denk ik. Met je zeilbootje de Rotterdamse haven uit, en dan de kaap van Gibraltar ronden. Als je het wel van plan bent, overigens, kan ik je niet helpen. Zelf hebben we het nooit gedaan, en we kennen ook niemand die het gedaan heeft.

Zwemmen

Sorry.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.